Danas je slava hrama Presvete Bogorodice i slava grada Zaječara (VIDEO)

U Zaječaru je počeo program obeležavanja praznika rodjenja presvete Bogorodice, slave Hrama i grada Zaječara. U dva dana praznovanja priredjen je bogat Kulturno umetnički program.
 
Program obeležavanja praznika rođenja Presvete Bogorodice, slave Sabornog hrama i Grada Zaječara, otvorili su najmladji. Mališani iz Predškolske ustanove “Đulići” i pripremnih grupa gradskih osnovnih škola učestvovali su na jesenjem karnevalu i na gradskom Trgu gledali predstavu Dečijeg Centra i ustanove “Oblutak” pod nazivom “Reciklažom svet promeni”. Najmlađi zaječarci su na zabavan i duhovit način ukazali na značaj očuvanja životne sredine i očuvanja prirode oko nas.
 
Takodje na Trgu Oslobođenja održan je i Sajam narodne radinosti, tradicionalnog zanatstva i tradicionalne trpeze “Zlatne ruke”. Ove godine manifestaciji su se pridružili i pčelari, tako da su izloženi med, pčelinji proizvodi i lekovita bilja. Organizator ovogodišnje proslave bio je Centar za kulturu i turizam Grada Zaječara.
 
U nastavku svečanosti u Sabornom hramu rodjenja Presvete Bogorodice u Zaječaru održano je praznično Bdenje i litija oko hrama. 
 
Danas se u Hramu služi sveta arhijerejska liturgija i reže se slavski kolač, a u 19 sati u pozorištu Timočke krajine Zoran Radmilović, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa timočkog Gospodina Ilariona, koncert duhovne muzike održaće Beogradski muški hor.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *