Voda u Kladovu još uvek nije za piće, najpotrebnija flaširana voda i hrana

Vanredna situacija i dalje je na snazi u Kladovu, zaključak je sednice Štaba za vanredne situacije ove podunavske opštine. Voda u Kladovu još uvek nije za piće, a pomoć je najpotrebnija u flaširanoj vodi i hrani, izjavio je za Best portal dr Predrag Marušić epidemiolog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ koji je prisustvovao sednici štaba.

Tom prilikom Marušić je istakao da je put do Tekije prohodan sa gornje strane. Mostovi još uvek nisu rešeni, ali se radi na raščišćavanju terena. U Tekiju je stigla struja, cisterne sa pijaćom vodom stižu do ugroženog stanovništva. Iz Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru apeluju na sve da vodu sa česme i iz bunara ne koriste za piće kao i napajanje stoke. Konstantno će se vršiti analiza vode iz poplavljenih područja i blagovremeno obaveštavati stanovništvo. Oni koji žele da pomognu ugroženima u ovim poplavama mogu se javiti na dežurne telefone Štaba za vanredne situacije takođe im je na raspolaganju i sajt opštine, koji se ažurira na svakih sat vremena.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *