Saniranje posledica katastrofe u Tekiji

U toku je sanacija posledica Katastrofe u Tekiji kod Kladova.
 
Mehanizacija „Štrabag“-a uspela je da ukloni ogroman nanos zemlje na ulazu u selo iz pravca Kladova. Takodje, očišćeni su svi odroni sa puta, tako da je do Tekije sada moguće doći i iz pravca Kladova i iz pravca Donjeg Milanovca. Zbog oštećenja kolovoza i mogućih novih odrona, preporučuje se oprezna vožnja.
 
Mehanizacija „RTB“-a Bor trenutno radi na raščišćavanju ulica, a Hidroelektrana „Đerdap“ obezbedila je gorivo za mehanizaciju Vojske Srbije, koja je od danas takođe angažovana na sanaciji štete i pomoći ugroženima.
 
H.E. „Đerdap“ takođe je, za meštane Tekije obezbedila i cisterne sa vodom, šleper flaširane vode za piće, gumene čizme, lampe, lopate i krampove za meštane koji čiste svoje kuće od ogromnih naslaga mulja i dezinfekciona sredstva za pripadnike Vojske i meštane Tekije koji su smešteni u sportsko rekreacionom kompleksu „Karataš“ kod Kladova.
 
Radnici elektrodistribucije pokušavaju da Tekiju snabdeju elkektričnom energijom, dok je osposobljavanje vodovodne mreže još uvek neizvesno.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *