Bujice i klizišta zatrpale Tekiju kod Kladova. Evakuisano preko 300 ljudi

U poplavama i bujicama u Negotinskoj i Kladovskoj opštini, prema još uvek nezvaničnim informacijama, jedna žena iz Podvrške je izgubila život, a za dvojicom Kladovljana koji su automobilom pošli od Brze Palanke ka Kladovu se još uvek traga. Najteža situacija je trenutno u Tekiji, a ugroženo je svih 900 meštana ovog kladovskog sela.
 
Kiša je u Tekiji počela da pada još u nedelju, a bujica je krenula u ponedeljak nešto posle 8 sati. Dva i po sata kasnije, ulicama Tekije plutali su automobili, kamioni. Drveće visine i preko 10 metara ulazilo je u kuće. Ljudi su bukvalno bili zarobljeni u svojim kućama, a blato je došlo do krovova kuća.
 
Prvi je u pomoć pritekao Živojin Bolbotinović, poreklom iz ovog sela, vlasnik preduzeća Tekijanka, koji je svojim brodom počeo da evakuiše meštane i smešta ih u svoj hotel u Kladovu. Takodje im je obezbedio i hranu i vodu.
 
U Tekiju su sinoć, pored brojnih pripadnika policije, žandarmerije i vatrogasno spasilačkih četa iz cele Srbije, stigli i Velimir Ilić, ministar bez portfelja zadužen  za vanredne situacije i Predrag Marić, načelnik sektora za vanredne situacije.
 
Evakuacija i dalje traje. Do sada je 84-voro unesrećenih smesteno u Hotel Djerdap u Kladovu, od toga 15 -toro osnovaca iz okolnih sela, koji nisu mogla da odu kuci. U hotelu je jos i 100 dece na  djačkoj ekskurziji koji juče takodje nisu mogli da se vrate kući. Preko 200 Tekijanaca, koji su se registrovali u Hotelu, trenutno je smešteno kod rodjaka. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *