Svetski putnik Snežana Radojčić u subotu u Zaječaru

Nakon dva rasprodata gostovanju u Beogradu, za koje se tražila karta više i prepune sale Kulturnog centra Rex, Snežana Radojičić, naša svetska putnica stiže i u Zaječar. Ona će u subotu, 6. septembra, razgovarati sa Zaječarcima, prićati zanimljive priče sa svog trogodišnjeg putovanja oko sveta na dvotočkašu i predstaviće svoju knjigu.
 
Snežana Radojičić je po struci profesor književnosti, a po vokaciji pisac i putnik na biciklu oko sveta. Pre tri godine otisnula se iz Slovačke, preko Karpata, Balkana, Srednje, Centralne i Južne Azije, Dalekog Istoka stigavši najistočnije do Pekinga, a najsevernije do Sibira. Za tri godine, biciklom je napravila 31000 km, vozila po celom masivu Karpata, prešla preko Kavkaza, pedalirala uz Volgu kroz rusku stepu do poprišta najzanačajnije bitke u istoriji – Volgograda (Staljingrada), stajala na mostu koji zvanično deli Evropu od Azije, sa po jednom nogom na svakom od ta dva kontinenta, prodavala kvas u Čehovljevom mestu rođenja Rusiji, popela se na vrhove kazaškog Alataja, vozila Putem svile kroz Kinu…

Da biste saznali šta je Snežana još posetila na svom putu oko sveta, dovoljno je da dođete u Omladinski centar Zaječar u subotu u 19h. Ulaz je besplatan.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *