Zorana Mihajlović počasni građanin Zaječara za 2014. godinu

Profesor doktor Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, počasni je građanin Zaječara u 2014.godini, odlučili su odbornici Skupštine grada.

Kako se navodi u obrazloženju, ministarka je pružila pomoć gradu u prošloj grejnoj sezoni, a sada se, zahvaljujući njenom zalaganju, u Zaječaru obnavlja putna infrastruktura.

Godišnje nagrade za 2014. godinu dodeljuju se: Timu za spasavanje na vodi Vatrogasno spasilačkog bataljona Zaječar, Trećoj mesnoj zajednici „Karađorđev venac“, Predškolskoj ustanovi „Đulići“, Zoranu Aleksiću – autoru knjige „Zaječarska rapsodija“ i Džudo-sambo klubu „Timok“.

Dobitnici povelja su karatisti: Nastasija Jotović, Andrija Ćirić, Tamara Jovanović, Miloš Veljević i Uroš Prusc, učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“: Nastasija Conić, Milutin Nikodijević i Strahinja Badivuk, sekretar Crvenog krsta Vladan Marković i skijaš Andreja Dimitrijević.

S obzirom na to da prošle godine nisu uručena javna priznanja, odbornici su doneli odluka da se za izuzetan doprinos razvoju grada nagrade zaslužni pojedinci i institucije.

Tako se zvanje počasni građanin Zaječara za 2013.godinu dodeljuje profesoru doktoru Mići Jovanoviću, vlasniku Univerziteta „Megatrend“, a godišnja priznanja Udruženju „Dečji centar“, Udruženju voćara“Nektar“ iz Planinice i nastavniku srpskog jezika Stevanu D.Jovanoviću.

Javna priznanja biće uručena dobitnicima u subotu na Feliks Romulijani, na svečanosti kojom se obeležava 7.septembar – Dan grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *