Treći Antika fest na Feliks Romulijani u petak

Narodni muzej u Zaječaru u saradnji sa Pozorištem Timočke krajine „Zoran Radmilović“, Izdavačkom kućom „Klio“ i „Kreativnom Srbijom“ organizuje u petak 29. avgusta Antika fest.

Umetnički program, osmišljen da savremeno stvaralaštvo poveže sa kulturnim nasleđem, biće predstavljen u prelepom ambijentu Carske palate kraj Gamzigrada, a ovogodišnja tema je povezivanje ovog i „podzemnog“ sveta, sa primesama magije.

Program počinje u 19 sati promocijom knjiga „Đavo“ Alfonsa M. Di Nola i „Veštice-ispovesti i tajne“ Terzile Gato Kanu, a nastavlja se izložbom „Ogledalo ovostranog i onostranog sveta“. Reč je o fotografijama slika i skulptura iz riznice zaječarskog muzeja 12 umetnika koji su svoj umetnički svet posvetili i pričama o odnosu fantastike i mitologije.

Prava poslastica za ljubitelje umetnosti je jednočinka „Ušao đavo u selo“, koju je po nedovršenom Nušićevom komadu adaptirao i režirao Nebojša Bradić, a izvode je zaječarski glumci.

Antika fest, treći po redu, završava se projekcijom dugometražnog dokumentarnog filma „Pogrebnik“, autora Zaječarca Dragana Nikolića.

„Pogrebnik” je osvojio više nagrada u Srbiji i regionu – nagradu publike na festivalu u Supetru, nagradu stručnog žirija na Beldoksu, nagradu za režiju na Zlatnoj Bukliji, specijalna priznanja žirija na festivalima Sinema siti i Underhil

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *