Izložba koncertnih rok fotografija ROCK MOMENTI u okviru Gitarijade

Jedan od programa 48. Gitarijade i 18. moto skupa je i Gitarijada Visual. U sklopu ovog programa će u petak 1. avgusta sa početkom u 18.45 na pešačkoj zoni kod pozorišta „Zoran Radmilović, biti otvorena izložba koncertnih rok fotografija „Rok momenti“, autora Anamarije Vartabedijan i Stanislava Milojković i zaječarskog fotografa, člana foto kluba „202“ Miloša Milojevića koji će ovom prilikom izložiti svoje početničke koncertne rok fotografije nastale na zaječarskim Gitarijadama.
 
Izložba predstavlja foto dokumentaciju koncertne aktivnosti rok muzičara sa domaće i strane scene i raznolilkost izraza 6 autora – fotografa, sa ciljem da se podstiče, razvija i afirmiše rokenrol kultura i rok fotografija širom republike Srbije.
 
Ideja projekta je povezivanje fotografa različitih generacija iz nekoliko gradova Srbije koji su svojim angažmanom kroz izožbenu aktivnost u prethodnom periodu doprineli novom umetničko-likovnom pogledu na jedan specifični fotografski žanr.
 
Na istom mestu u isto vreme će biti organizovana i Retrospektivna izložba prethodnih 8 godina Rok salona koji je u prethodnom periodu bio sastavni deo programa zaječarske Gitarijade a na kojoj će biti izložene najbolje nagrađivane fotografije više od 50 autora iz čitavog sveta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *