Tridesetak polaznika Rok akademije u Zaječaru (VIDEO)

U sredu u Zaječaru počinje 48. po redu Gitarijada,  najstariji Rok festival u Evropi. I ove godine, Gitarijada obiluje brojnim pratećim manifestacijama. Jedna od njih je i “Rok akademija”, koja se, u okviru Gitarijade, održava treću godinu za redom.

Akademiju u Zaječaru pohađa oko 30 ak polaznika, članova bendova koji će nastupiti u polufinalu ovogodišnje rok manifestacije. Njih je tokom predavanja obišao i Nenad Borovčanin, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije.

Mladi bendovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije će kroz nekoliko radionica, naučiti kako da pravilno održavaju i podešavaju svoje instrumente i metodologiju vežbanja, ali i veštine menadžmenta i produkcije zvuka. Radionice se organizuju u prostorijama Muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru i traju do 30. jula. Predavač je Darko Saračević, iz travničke organizacije Alter Art.

Organizatori su ustanova „Gitarijada“ i Timočki omladinski centar, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Grada Zaječara.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *