Otvorena izložba crteža Rok legende

Hendriks, Morison, Klepton, Merkjuri, Stefanovski… legende rok muzike na jednom mestu, na ctrežima i slikama umetnika Radmila Nikolića, izloženim u zaječarskom čardaku.

Izložba priređena u susret Gitarijadi, baš kao i ova rok manifestacija, imala je i humanitarni karakter tako da će ceo prihod od prodaje radova i piva koje je točeno ispred Konaka biti uplaćen u dobrotvorne svrhe. Nakon otvaranja izložba, posetioci su se još dugo družili ispred, uz muziku Madicine Benda.

Radmilo Nikolić rođen je u Zaječaru 1962. godine. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Izlagao je više puta grupno sa udruženjem likovnih i primenjenih umetnika “Za art”, a “Rok legende” su prva samostalna izložba profesora Radmila Nikolića, koji predaje u Gimnaziji i Ekonomsko-trgovinskoj školi u Zaječaru, a crta i slika iz zadovoljstva i kada ima vremena.

Postavka se može u Konaku razgledati do iduće srede, kada će biti premeštena u ulicu Timočke bune, gde će biti postavljen “Guitar art stage” i organizovani brojni prateći programi Gitarijade.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *