“Pogrebnik” Dragana Nikolića najbolji film na festivalu u Hrvatskoj (VIDEO)

Gorko-slatka komedija “Pogrebnik” snimatelja, scenariste i režisera, zaječarca Dragana Nikolića, proglašen je najboljim filmom ovogodišnjeg medjunarodnog festivala dokumentarnog filma u Supetru, na Braču.
 
Nikolićev portret glavnog protagoniste koji, po povratku iz gastabajterskog života u Nemačkoj, radi u pogrebnom preduzeću svog tasta, odabran je kao najbolji prema glasovima publike, prenosi Hina. Pobedio je tesno ispred britanskog dokumentarca “Duh četrdeset i pete” Kena Louča.
 
Supetar Super Film Festival počeo je 14. jula. Tokom šest festivalskih večeri prikazani su noviji dokumentarni filmovi iz 12 zemalja regiona i Evrope.
 
Ovaj film, već je dobio i nagradu za najbolji dokumentarni film u srpskoj takmičarskoj selekciji na Beldoksu, a oduševio je i do suza nasmejao zagrebačku publiku na ovogodišnjem ZagrebDoxu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *