POGREBNIK otvara Festival u Hrvatskoj

Dokumentarni film “Pogrebnik” snimatelja, scenarista i reditelja, zaječarca Dragana Nikolića, otvoriće “Supetar Super Film Festival” koji se održava na ostrvu Brač u Hrvatskoj.   Nikolić će, kao gost SSFF-a,   nakon projekcije filma razgovaraće i sa publikom i kolegama . 
 
Dragan Nikolić, naš poznati i svetski priznat reditelj i scenarista i afirmisani dramski pisac, u filmu”Pogrebnik” vodi gledaoce kroz priču o “zanatu koji nikada ne propada”, uvodi u svet gastarbajtera povratnika, bivših emigranata, koji po povratku u domovinu, pokušavaju da pronađu svoj put i mesto u tranzicionoj Srbiji. 
 
Ovaj film, već je dobio nagradu za najbolji dokumentarni film u srpskoj takmičarskoj selekciji na Beldoksu, a oduševio je i do suza nasmejao zagrebačku publiku na ovogodišnjem ZagrebDoxu.
 
Film je snimljen u srpsko-nemačko-finsko-norveško-slovenačkoj produkciji 2013. godine. Glavnu pokretačku snagu produkcijske kuće “Prababa”, u kojoj su realizovani i raniji, više puta nagrađivani filmovi Dragana Nikolića, čini njegova supruga Jovana Nikolić, glavni producent filma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *