Predstavljen konkurs za finansiranje omladinskih projekata

Resurs centar Ministarstva omladine i sporta za zaječarski okrug i Timočki omladinski centar raspisali su konkurs za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma, volonterizma i humanosti mladih u okviru programa “Mladi su zakon” .

Na konkurs se mogu prijaviti mladi između 15 i 30 godina, koji su kreativni, hrabri, humani i žele da omoguće kvalitetniji život svojim vršnjacima ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici.  

Teme konkursa su:
– promovišite solidarnost i humanost
– učestvujte u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme
– i/ili organizujte aktivnosti za mlade u tim prostorima
– učestvujte u akcijama zaštite životne sredine
– promovišite međugeneracijsku saradnju
– promovišite razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade
– promovišite zdrave i bezbedne stilove života
– podstičite preduzetnički duh kod mladih

S obzirom na to da je Srbiju zadesila prirodna katastrofa – poplava, neophodno je da svaki omladinski projekat bude i humanitarnog karaktera kako bi se pružila pomoć područjima koje su poplave pogodile.

Konkurs je otvoren do 25. jula 2014. godine a rezultati će biti objavljeni 10. avgusta na sajtu www.toc.rs, kao i na https://www.facebook.com/MladiSuZakonZaječarskiOkrug. Vrednost jednog projekta može iznositi od 40. 000 do 100. 000 dinara a nevladine omladinske organizacije i Udruženja mladih koja budu prošla konkurs, svoje projekte će realizovati u periodu od 12. avgusta do 1. novembra tekuće godine.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *