Zaječar donirao 10 miliona Svilajncu i Paraćinu

Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković potpisao je u Svilajncu sa direktorom Fonda B92 Veranom Matićem ugovor o donaciji 7 miliona dinara koji će biti namenjeni obnovi vrtića “Dečja radost” u Svilajncu.

Prilikom zajedničkog obilaska vrtića, gde je prva faza radova već počela, Saša Mirković je izjavio da gradovi, a naročito komšije, treba da se podržavaju i međusobno pomažu:

U ime svih građana Zaječara uručujemo Svilajncu ovu novčanu pomoć sa željom da vaši mališani što pre dobiju svoje novo mesto za odrastanje. Ne treba gledati ni na kakve političke razlike u ovom trenutku, već pokazati solidarnost. Podele po političkoj partiji ili bilo koje druge vrste treba zaboraviti u ovakvim trenucima jer nikada ne znamo kada ko može da nastrada i da mu treba pomoć. Osim Svilajncu, grad Zaječar doniraće tri miliona dinara i jednom vrtiću u Paraćinu. Mi smo jedan narod, komšije i braća i tako i treba da postupamo jedni prema drugima, izjavio je Mirković.

Predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da su ova donacija i solidarnost koju je grad Zaječar pokazao veoma značajni kako bi se vrtić obnovio do početka jeseni:

Veliku zahvalnost dugujemo građanima Zaječara jer u ovom trenutku izdvojiti ovaj novac iz budžeta je velika stvar, a nama velika pomoć. Takođe, veoma smo zahvalni i Fondu B92 koji je vrlo angažovan u obnovi vrtića i koji nam pruža ogromnu podršku, istakao je Milanović i pozvao i druge lokalne samouprave da slede primer Zaječara u skladu sa svojim mogućnostima.

Fondacija B92 je prošle nedelje uručila vrtiću u Svilajncu donaciju firme Milbauer u iznosu od 30.000 evra, a ove nedelje donaciju grada Zaječara, pa je tim povodom direktor ove fondacije Veran Matić izjavio da je zadovoljan tempom kojim pomoć stiže i pozvao još donatora da slede ove primere i priključe se akciji:

Ovo je jedna od najvažnijih ustanova za Svilajnac i okolinu i zato je važno što pre obnoviti vrtić. Zajedničkim snagama to možemo brže i zato je Svilajncu svaka pomoć dobrodošla. To mogu da budu lokalne samouprave, kompanije, pojedinci. Informacije o uplatama mogu se dobiti na sajtu www.donacije.com, izjavio je Veran Matić.

Podsetimo, građani Zaječara, javna i privatna preduzeća, ustanove, škole i mnoge druge organizacije do sada su, preko Crvenog krsta, donirali Svilajncu 19 a Paraćinu 16 tona robe kao humanitarnu pomoć poplavljenim područjima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *