Izveštaj sa treće sednice SO Negotin

Na početku trećeg zasedanja SO Negotin dodeljeni su mandati odbornicima Danijeli Ćosin i Banetu Gitanoviću sa izborne liste Aleksandar Vučić-budućnost u koju verujem: SNS, SDPS, NS, SPO, PS iz razloga što su mandati odbornicima Jovanu Milovanoviću i Nadici Vasić prestali izborom na funkciju predsednika, odnosno zamenika predsednika opštine Negotin.
 
 
Sednicom je predsedavao dr Ljubisav Božilović, a pored odbornika, članova Opštinskog veća, direktora opštinskih institucija prisustvovali su i Jovan Milovanović, predsednik opštine i Nadica Vasić, zamenica.
 
 
Odluku o završnom računu budžeta opštine Negotin obrazložio je Dimitrije Petrović, šef odeljenja za budžet i finansije i LPA.
 
– Ukupni prihodi budžeta opštine Negotin u prošloj godini ostvareni su u iznosu 1.033.814.000 dinara ili 90,3 odsto u odnosu na plan. Ovo ostvarenje na nivou je očekivanog. U strukturi rashoda izdaci budžeta za 2013. godinu iznose 951.466.000 dinara. Inače, ove godine je po prvi put uz Odluku o završnom računu budžeta pripremljen i revizorski izveštaj. Po mišljenju revizorske institucije izveštaji prikazuju istinito i objektivno stanje po svim materijalno značajnim pitanjima – istakao je Petrović.
 
 
Odluka o budžetu usvojena je sa 30 glasova za. Inače odbornici, na predlog Opštinskog veća, nisu prihvatili amandman Radmile Gerov, odbornice LDP da se u usvojenoj Odluci, reči „dr Ljubisav Božilović“ zamene rečima „Ljubisav Božilović“. Isti amandman nije prihvaćen ni prilikom razmatranja i usvajanja godišnjih izveštaja o radu sa finansijskim izveštajima Doma kulture “Stevan Mokranjac”, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva Negotin, Narodne biblioteke “Dositej Novaković”, Turističke organizacije, Zavoda za urbanističko projektovanje i planiranje, Centra za socijalni rad, JKP”Badnjevo”, JP za građevinsko zemljište, kao i rešenja o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za saradnju sa susednim zemljama, međunarodnim asocijacijama lokalne vlasti i radnicima na privremenom radu u inostranstvu SO Negotin i Komisije za omladinu, sport i fizičku kulturu.
 
 
Najviše diskusija odbornika opozicije izazvali su izveštaja o radu sa finansijskim izveštajima JP za građevinsko zemljište i JKP “Badnjevo”. Na izveštaj JP za građevinsko zemljište primedbe su se čule na račun neizvršenja godišnjeg plana rada i kašnjenja u rekonstrukciji zelene pijace, a za JKP “Badnjevo” na račun velikih finansijskih problema ovog kolektiva.
 
 
Odbornici negotinske Skupštine usvojili su potom Odluku o donošenju plana detaljne regulacije za kompleks hemijske industrije u Prahovu, koji čini polazni dokument za dalje investicije.
 
 
Na trećem zasedanju negotinskog parlamenta prihvaćeno jeRešenje o razrešenju Stojana Stefanovića, direktora JP za građevinsko zemljište i to na lični zahtev direktora. U nastavku sednice za v.d. direktora JP za građevinsko zemljište imenovan je Dragan Mijucić, diplomirani ekonomista iz Negotina.
 
 
Inače, prilikom utvrđivanja dnevnog reda treće sednice nisu prihvaćeni predlozi odbornice Radmile Gerov da se Skupština izjasni o razrešenju Goluba Rajića direktora JKP ”Badnjevo”, kao i zaključke kojim se predlaže predsedniku opštine Negotin da utvrdi finansijske efekte koje je opština Negotin ostvarila zaključenjem Ugovora sa Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije (RARIS) i Opštinskom veću da izvrši nadzor nad radom Opštinske uprave i utvrdi ostvarivanje obaveza iz nadležnosti po Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu opštine Negotin. Na predlog Opštinskog veća nije prihvaćeno ni rešenje o izdvajanju pet miliona dinara na ime pomoći postradalima od poplava na ugroženim područjima na teritoriji republike Srbije. Ovaj predlog, Opštinsko veće nije prihvatilo iz razloga što još nisu definisani iznosi štete na teritoriji opštine Negotin, i uz obrazloženje da o iznosu koji će biti izdvojen treba da se izjasne stručne službe, a s obzirom na stanje u opštinskom budžetu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *