Izabran novi gradski većnik u zaječarskoj skupštini

Diplomirani mašinski inženjer, vlasnik i direktor privrednog društva “Tehnomedia centar” iz Zaječara, Dragan Jovanović, novi je član Gradskog veća. Ovu odluku doneli su, većinom glasova, odbornici Skupštine grada Zaječara na današnjoj sednici.
 
Kako je istakao predsednik zaječarskog parlamenta, Saša Mirković, postavljanjem Dragana Jovanovića Gradsko veće dobilo je predstavnika privatnih preduzetnika čime je počela realizacija dogovora da u gradskoj vladi dva člana budu iz privrednih voda.
 
Odbornici su, pre toga, usvojili ostavku člana Gradskog veća Ivana Andrijaševića.
 
Na sednici je, takođe, usvojena izmena i dopuna Odluke o osnivanju Sportsko poslovnog centra “Timok” DOO Zaječar kojom se ovom preduzeću poveravaju, između ostalog, održavanje javnih zelenih površina, zabavne i rekreativne aktivnosti.
 
Odbornici su izglasali Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji grada Zaječara za 2014. godinu. Ovim programom predviđena su podsticajna sredstva od po osam miliona dinara za razvoj stočarstva i voćarstva, zatim za edukaciju proizvođača i poljoprivrednih stručnjaka od milion i za isplatu kamata na namenske kredite koje dodeljuju poslovne banke u visini tri miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *