Promocija muzičkog izdanja “Mladi protiv fašizma” u Zaječaru

Promocija muzičkog izdanja „Mladi protiv fašizma“ neformlane grupe „Gradska deca“ održaće se u četvrtak, 12. juna u prvoj hali bivše fabrike Kristal. Početak je od 19 sati.

„Mladi protiv fašizma“ je muzička kompilacija na kojoj se nalaze 13 pesama domaćih autora  koje su posvećene promociji  tolerancije i različitosti, kao osnovnih civilizacijskih vrednosti.

Na kompilaciji je rađeno više od tri meseca, i rad na ovom projektu je podrazumevao izbor izvođača sa teritorije Timočke krajine, snimanje pesama, kao i njihovu post produkciju. Muzička kompilacija „Mladi protiv fašizma“ okupila je izvođače raznih muzičkih pravaca (od klasičnog roka do hevi metala, predstavnike elektro muzike, kao i hip hopa) sa  porukom jedinstva u poštovanju ljudskih prava.

Članovi neformalne grupe „Gradska deca“, takođe su u sklopu projekta „Mladi protiv fašizma“ nacrtali mural na fasadi Gimnazije u Zaječaru , kako bi podsetili na tragično okončan život  glumca Dragana Maksimovića (1949-2001).

Ovim koncertom biće obeležen kraj projekta „Mladi protiv fašizma“ , koji je bio podržan na programu donacija „Zimanov fond za mlade“ , koji sprovode Zaječarska inicijativa i Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *