Okrugli sto: Borba protiv korupcije u Srbiji – dostignuća i izazovi

Okrugli sto je deo projekta Aktivni građani protiv korupcije; primena dobrih praksi u borbi protiv korupcije u lokalnoj zajednici koji sprovode Partneri za demokratske promene Srbija i Pravni skener uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Vlade Republike Srbije, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Okrugli sto imao je za cilj upoznavanje javnosti sa nadležnostima i radom Agencije za borbu protiv korupcije u oblasti kontrole finansiranja političkih subjekata, a pažnja je bila posvećena problemu korupcije u zdravstvu i nalazima Analize sudske prakse za krivična dela korupcije koja se sprovodi u okviru istog projekta. Pored toga,  predstavljen je i značaj kreiranja antikorupcijskih tela na lokalnom nivou kao i uloge udruženja građana u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou, dok je u delu za diskusiju posebna pažnja posvećena stavovima građana o načinima borbe protv korupcije.

Učesnici okruglog stola o borbi protiv korupcije bili su predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije Udruženja građana Zaječarska inicijativa, Partnera za demokratske promene Srbija i Pravnog skenera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *