Diskriminacija žena u radnom pravu (VIDEO)

Timočki omladinski centar, u saradnji sa partnerima iz NVO Alternativa iz Bora organizovao je tribinu “Umreži se”, u okviru projekta “Diskriminacija žena u radnom pravu”.

Na tribini se govorilo o toleranciji, rodnoj ravnopravnosti, diskriminaciji žena, kao i o važnosti umrežavanja. Ovom prilikom predstavljen je koncept delovanja ženske mreže, u cilju efikasnijeg rešavanja problema sa kojima se žene danas suočavaju.

Na tribini su o diskriminaciji žena u radnom pravu govorile: Dragoslava Đokić – članica UO Udruženja poslovnih žena Timočke krajine, Selena Ristić Vitomirović – direktorka Dečijeg centra iz Zaječara i Marina Sinanović, u ime ženske mreže.

Po završetku tribine na Trgu osloboženja u Zaječaru priređen je performans, u okviru koga su volonteri obe organizacije prikazali najgore moguće oblike diskriminacije koje se dogažaju oko nas, a kojih građani najčešće nisu ni svesni.

Projekat je finansiran kroz program Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *