Milica Milosavljević iz Čačka – pobednik 29. Festivala mladih pesnika “Dani poezije”.

U Zaječaru je završen 29. festival mladih pesnika “Dani poezije”.

Milica Milosavljević, pobednik je 29.Festivala mladih pesnika “Dani poezije” u Zaječaru, odluka je stručnog žrija u sastavu: Dejan Aleksić, predsednik žirija, Alen Bešić i Saša Jelenković.

Osim Milice, zaječarskoj publici, svoju poeziju predstavili su i Bojana Gerun iz Kragujevca, Marija Čalić iz Beograda, Srđan Gagić iz Zemuna, Luka Kurjački iz Beograda, Viktorija Marinković iz Stokholma i Dunja Karanović iz Stokholma.

Enes Halilović, književnik i vlasnik književnog časopisa “Sent” iz Novog Pazara, dobitnik je nagrade “Sergije Lajković”, koja se dodeljuje istaknutim pojedincima i institucijama, izdavačkim kućama, časopisima, štampanim i elektronskim medijima za poseban doprinos afirmaciji književnog stvaralaštva mladih.

Dodeli nagrada u Radul Begovom konaku u Zaječaru, prethodila je i promocija knjiga pesama “I dosta” Natalije Jovanović, prošlogodišnje pobednice festivala. O knjizi je, osim autora, govorio i Saša Jelenković.

Veče su, svojim nastupom, upotpunili i učenici muzičke škole “Stavan Mokranjac” iz Zaječara.

U okviru ovogodišnjeg 29. festivala mladih pesnika “Dani poezije”, proteklih dana predstavljen je i portret pesnika Nenada Šaponje, o kome su govorili Saša Radojčić i Miloš Petković, a u Jazz Caffe-u, priređeno je Veče slem poezije.

Priređena je i prezentacija festivala Disovo proleće i emitovan film o Vladislavu Petkoviću Disu, a promovisana je i knjiga “Riba koja je progutala svet”, Bojana Markovića, dobitnika nagrade “Mladi Dis” za 2013. godinu.
 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *