Sednica Štaba za vanredne situacije opštine Negotin

Zbog prognoze porasta nivoa vode i procene ugroženih delova teritorije opštine Negotin, posebno u MZ Radujevac (ulica Dunavski kej), nasipa Srbovo-Kosno grlo i železničke stanice u Prahovu, održana je vanredna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Negotin. 
 
Predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, komandir, Miodrag Marković, šef odseka za preventivu odeljenja za vanredne situacije u Boru i Zoran Trailović, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Negotin, upoznali su prisutne sa trenutnom situacijom na terenu, kao i sa preduzetim merama na zaštiti i ojačavanju odbrambenog bedema u cilju zaštite priobalnog dela sela Radujevca. Članovi štaba su upoznati i sa merama preduzetim na Kosnom grlu i kod Železničke stanice u Prahovo pristaništu. 
 
Na osnovu podnetih izveštaja o aktuelnoj situaciji na terenu, Opštinski štab za vanredne situacije je doneo naredbu da se angažuje neophodna mehanizacija Vodoprivredno-hidrograđevinskog preduzeća, JKP „Badnjevo“, PD „Đerdap“, AD „ Đerdap usluge“ i Stanković BMB. 
 
Radi preduzimanja mera zaštite i spasavanja stanovništva, naloženo je i stalno praćenje situacije na reci Timok, i eventualnog porasta vodostaja na ovoj reci i ugroženosti mesnih zajednica i puteva. 
 
Štab za vanredne situacije doneo je naredbu i za angažovanje neophodnog ljudstva, snaga policije, sektora za vanredne situacije, javnih komunalnih preduzeća i meštana.
 
Tokom trajanja vanredne situacije Štab će biti u stalnom zasedanju, a članovi štaba organizovaće rad službi iz delatnosti koje obavljaju. 
 
Po završetku sednice Štaba, pristupilo se trasiranju i nasipavanju puta ka Kosnom grlu i radovima na ojačanju bedema kod Kosnog grla.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *