Miloš Prvanović – Korak po korak ka budućnosti autosporta Srbije

Ono što je započeo u sezoni 2013. organizacijom dve više nego uspešne brdske trke, ASKK Zaječar nastavlja i ove godine najavljujući nove ambiciozne planove za takmičarsku godinu 2014. Vođeni Milošem Prvanovićem, koji je bez sumnje alfa i omega tima, ASKK Zaječar stasava u jedan od najaktivnijih i najperspektivnijih automobilskih klubova u zemlji. Na okupu je ekipa koja hrabro prkosi generalno lošoj ekonomskoj situaciji u zemlji i automobilizam sa uspehom vraća na mesto koje mu pripada na lestvici sportova.

Sezona 2014. biće posvećena pre svega edukaciji mladih a klub će pokušati da opravda i deo „karting“ iz svog naziva – „Ovih dana očekujemo da pristigne donacija od nekoliko kartinga koji će uskoro biti dostupni svim zainteresovanim klincima u Zaječaru i okolini. Biće to naš prvi korak u budućnost autosporta u Timočkoj krajini. Mladi će moći da se neposredo upoznaju sa sportom a mi ćemo imati nove majstore violana koji će moći da naslede one koji se danas bore i brane boje ovog kraja u šampionatu Srbije. Poznato je da je karting disciplina koja stvara šampione. Mi se nadamo da ćemo iz svake generacije imati bar po jednog kojima će sutra biti otvoren put i ka evropskim i svetskim serijama“ – poručio je Prvanović čiji entuzijazam i ljubav prema sportu jača iz dana u dan a jedna ideja sustiže drugu.

Čisto da ne zapostavi „seniore“ ASKK Zaječar najavljuje i KUP Timočke krajine koji će se voziti u okviru Šampionata Srbije na brdskim stazama 2014. a sastoji se od četiri takmičenja koja će se voziti u Knjaževcu, Boru, Negotinu dok će se finale održati naravno u Zaječaru sedmog septembra – „Naš kraj ima fantastične uslove za organizaciju brdskih trka. Nove i bezbedne staze su preduslov koji smo odmah ispunili te planiramo da Timočka krajina bude okosnica šampionata države. Proglasićemo i pobednike KUP-a koji će na kraju sezone dobiti posebna priznanja. Jedno je sigurno, pored dobre organizacije naše trke će biti poznate i po gostima iz inostranstva, Bugarske i Crne Gore pre svih, što će dati dodatnu težinu svakom takmičenju ponaosob. Planiramo još dosta iznenađenja ali o tome kada za to dođe vreme.“ – poručuje Prvanović.

I ako bi neko pomislio da je to sve grdno bi se prevario. Ono najslađe ostavljamo za kraj. Zaječarci već sada imaju realnu viziju kako bi gorepomenuti KUP trebao da izgleda u budućnosti – „U pregovorima smo sa prijateljima iz Republike Češke da do 2016-te godine obezbedimo 25 Škoda Fabija. Biće to istovetni automobili koje ćemo staviti na raspolaganje klubovima i vozačima iz Srbije i regiona koji žele da se u ravnopravnoj konkurenciji sa istovetnim automobilima okušaju na brdskim stazama Timočke krajine. Intenzivno radimo na ovom projektu koji smo već prezentovali čelnicima saveza i koji je naišao na opšte odobravanje.“ – otkriva velike planove ASKK Zaječar prvi čovek tima Miloš Prvanović koji ima ono što mnogima koji pokušavaju da se bave automobilizmom nedostaje – vizije i ideje. U konačnu realizaciju po svemu do sada prikazanom ne treba ni sumnjati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *