Pripreme za lokalne i parlamentarne izbore u Boru

Za predstojeće lokalne izbore u Boru, do sada je potvrđeno osam izbornih listi. Rok za predaju ističe 28. februara u ponoć, nakon čega će biti utvrđeni birački odbori u stalnom i proširenom sastavu. Obuka za posmatrače na biralištima biće završena do 11. marta, kada je i zakonski rok, kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji u Boru.
BOR – Za predstojeće lokalne izbore u Boru, do sada je potvrđeno osam izbornih listi. Rok za predaju dokumentacije za lokalni parlament ističe 28. februara u ponoć, a broj biračkih mesta na lokalnim i republičkim izborima u Boru 16. marta, biće isti  kao i na prethodnim izborima – 47. Jedina promena je u naselju “Bor 2”, gde će izbori biti održani u novim prostorijama.  “Izborna komisija Opštine Bor je 23. februara donela rešenja o određivanju izbornih mesta za lokalne i parlamentarne izbore. Kao i na prethodnim izborima biće 47 izbornih mesta, ali imamo jednu promenu u naselju “Bor 2”, gde će sada glasanje biti organizovano u novim prostorijama mesne zajednice “Napredak”, a ne kao do sada u ulici “Veselina Masleše” – kaže skretar Opštinske izborne komisije Ljubinka Jelić. Na osnovu podataka dobijenih od nadležnih republičkih organa, po isteku roka za podnošenje izbornih lista, 28. februara u ponoć, biće formiran stalni sastav biračkih odbora, a obuka za posmatrače na biralištima biće završena do 11. marta. “Kada sve izborne liste budu predate i zaključene za lokalne i parlamentarne izbore, po “ključu” koji smo dobili od republičke izborne komisije, odnosno na osnovu broja poslanika u republičkom parlamentu na dana raspisivanja izbora, biće formiran birački odbor u stalnom sastavu, koji ima pet članova. To će biti završeno najkasnije do 6. marta, a birački odbor u proširenom sastavu biće formirana najkasnije do 10. marta. Njegov sastav zavisiće od listi koje budu predate. Takođe, u zakonskom roku, najkasnije do 11. marta biće završena i obuka za posmatrače na izborima.” – naglašava Ljubinka Jelić. Zvaničan broj birača sa pravom glasa u opštini Bor, znaće se po zaključenju biračkog spiska 13. marta u ponoć, do kada građani imaju pravo da provere da li su upisani u birački spisak.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Izbori Bor Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *