
U okviru Sokobanjskog kulturnog leta, na obalama Bovanskog jezera u Trubarevcu održano je takmičenje u pripremanju riblje čorbe.
Članovi 18 prijavljenih ekipa, po svojim receptima, nastojali su da pripreme najukusniju čorbu od ribe ulovljene baš u ovom jezeru.
Na tihoj vatri, od ranog jutra, seckali su i dinstali povrće, pa ga kuvali u bujonu od prethovno kuvane ribe, uz dodatak začina i sušenog bilja.
Mnogi od njih imaju ribolovačko a i kulinarsko iskustvo, dok je bilo i onih koji su se prvi put okušali u pripremanju riblje čorbe.
Dok se čorba krčkala, posetioci su se rashlađivali u jezeru i sunčali na obali.
Žiri je imao težak zadatak, ali je u konačnom plasmanu treće mesto pripalo ekipi iz Mirova kod Boljevca, dok je “srebro” ostalo u Trubarevcu.
Najbolju čorbu skuvao je tim iz Mužinca.
Manifestacija je održana u organizaciji MZ Trubarevac uz podršku Kulturnog centra Sokobanja.