Trubarevački kotlić na obalama Bovanskog jezera (FOTO)

U okviru Sokobanjskog kulturnog leta, na obalama Bovanskog jezera u Trubarevcu održano je takmičenje u pripremanju riblje čorbe.

Članovi 18 prijavljenih ekipa, po svojim receptima, nastojali su da pripreme najukusniju čorbu od ribe ulovljene baš u ovom jezeru.

 

Na tihoj vatri, od ranog jutra, seckali su i dinstali povrće, pa ga kuvali u bujonu od prethovno kuvane ribe, uz dodatak začina i sušenog bilja.

Mnogi od njih imaju ribolovačko a i kulinarsko iskustvo, dok je bilo i onih koji su se prvi put okušali u pripremanju riblje čorbe.

Dok se čorba krčkala, posetioci su se rashlađivali u jezeru i sunčali na obali.

Žiri je imao težak zadatak, ali je u konačnom plasmanu treće mesto pripalo ekipi iz Mirova kod Boljevca, dok je “srebro” ostalo u Trubarevcu.

Najbolju čorbu skuvao je tim iz Mužinca.

Manifestacija je održana u organizaciji MZ Trubarevac uz podršku Kulturnog centra Sokobanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *