Školski sport: Uspeh zaječarske atletike

Učenici zaječarskih škola postigli su sjajan uspeh na Međuokružnom takmičenju u atletici u Kruševcu, a plasman na državno finale obezbedile su dve takmičarke u pojedinačnoj konkurenciji i jedan tim u grupnom nadmetanju.

Lena Maletić, učenica trećeg razreda zaječarske Ekonomsko-trgovinske škole osvojila je prvo mesto u trci na 400 metara i još jednom potvrdila da joj nema premca na ovoj deonici i da će ponovo biti jedan od glavnih favorita za republičko odličje. Istovetan uspeh i prvo mesto u bacanju kugle osvojila je učenica Medicinske škole Lara Radić, koja se takođe kvalifikovala za Državno takmičenje.

 

Pored Lene i Lare, Zaječar će na Prvenstvu Srbije u Priboju, predstavljati i ženska ekipa OŠ „Đura Jakšić“, koja je na dominantan način osvojila prvo mesto ispred Kruševca i Niša i plasirala se na Republičko prvenstvo.

 

Vredi istaći i ostale rezultate zaječarskih atletičara u Kruševcu. Muška ekipa OŠ „Ljuba Nešić“ osvojila je treće mesto, baš kao i ženska ekipa Medicinske škole i muški tim Tehničke škole. Pojedinačne predstavnike na Međuokružnom takmičenju imale su i OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ i Gimnazija.

Državno takmičenje je na programu u Priboju 26. marta 2025. godine.

izvor i foto: Glas sporta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *