U „Mesecu pozorištaˮ u Sokobanji vrhunski glumci i odlične predstave

Tihomir Stanić, Nataša Ninković, Zoran Cvijanović, Braninimir Brstina samo su neki od poznatih glumaca sa kojima će se sokobanjska publika susresti u novembru, mesecu pozorišta. U okviru bogatog programa, koji je pripremio Kulturni centar Sokobanja, ljubitelji pozorišne umetnosti uživaće u šest komada koji će biti izvedeni u sali bioskopa „Moravicaˮ.

Mesec pozorišta otvoriće u subotu, 2. novembra, komedija „Prahˮ Narodnog pozorišta u Beogradu u kome igraju Nataša Ninković i Zoran Cvijanović. Ovaj komad režirao je Veljko Mićunović, po tekstu Đerđa Špira, jednog od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca. Nakon ove predstave scenu „Moraviceˮ oplemeniće i sokobanjski ansambl komadom „Ljubavno pismoˮ.

U petak, 15. novembra, Sokobanjci će uživati u komediji „Do guše u pelenamaˮ, a nakon toga 23. novembra očekuje ih pravi pozorišni užitak koji donosi Zvezdara teatar. Troje popularnih i vrhunskih glumaca Branimir Brstina, Nebojša Ilić i Ivana Zečević izvešće komad „Kućaˮ u režiji Voje Brajovića, a po tekstu Nebojše Ilića.

Petak, 25. novembar biće posvećen Danu borbe protiv nasilja nad ženama i tada će na sceni bioskopa „Moravicaˮ biti odigran komad „Žrtvaˮ.

Završnicu festivala upriličiće monodrama „Na Drini ćuprijaˮ u kojoj glumac Tihomir Stanić iznosi najzanimljivije segmente ovog epohalnog dela čije je pisanje Andrić započeo u Sokobanji. Televizijska publika ima prilike da Stanića gleda u ulozi nobelovca i u istoimenoj TV seriji čije je emitovanje nedavno započelo.

Ovo je, inače, druga godina kako se održava Mesec pozorišta koji je pokrenuo Kulturni centar Sokobanja.

izvor: Sokopres, foto: Kulturni centar

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *