Treći dan pozorišnih svečanosti u Zaječaru

U okviru pratećeg programa “Zoranovih dana”, u Pozorišnom muzeju danas od 12 časova biće predstavljen portret Tatjane Tanje Bošković, doajena srpskog glumišta, čija plodna pozorišna, televizijska i filmska karijera traje skoro pedeset godina.

O njenoj pozorišnoj karijeri govoriće Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar a o filmskoj, Radoslav Rale Zelenović, dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke.

U Centru za kulturu u Kotlujevcu, od 13 časova predstaviće se studenti 4. godine glume Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda, u klasi prof. Irfana Mensura. Oni će igrati komad “Staklena menažerija”.

Promocija štampanih izdanja Sterijinog pozorja zakazana je za 19.30, u foajeu pozorišta, a govoriće dr Miroslav Radonjić.

Večeras se nastavlja glavni festivalski program komadom “Ćelava pjevačica”, Centra za kulturu Tivat. Predstava je rađena po tekstu Ežena Joneska, u režiji i adaptaciji Jagoša Markovića.

Za nagradu “Zoranov brk” igraće glumci Olga Odanović, Branko Vidaković, Dubravka Drakić, Momčilo Otašević, Sandra Bugarski i Branimir Popović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *