Novi mural na zaječarskoj pijaci

U okviru Outhide festivala završen je četvrti mural u 2024. godini. Ovaj put, na zaječarskoj pijaci, stvarao je Stefan Jangovski iz Mataruške banje, poznati srpski ilustrator i muralista, koji je svojim talentom i kreativnošću značajno obogatio gradski ambijent.

Stefan je proveo tri dana u Zaječaru zajedno sa ekipom Outhide-a, stvarajući predivan mural na ulazu u pijacu. Opšti motiv je svakodnevni život i odlazak na pijacu, prikazan kroz simboličku figuru koja drži namirnice. Mural je transformisao okruženje, donoseći osveženje i radost kako kupcima tako i prodavcima. Njegovo delo ne samo da estetski obogaćuje prostor, već i podstiče zajedništvo i pozitivnu atmosferu u gradu.

Mural je završen uz podršku JKP “Timok održavanje”, preduzeća koje je ustupilo kamion sa korpom, i uz pomoć kancelarije za LER koja je pomogla u pribavljanju svih potrebnih dozvola za sprovođenje projekta.

“Veliko hvala Stefanu koji je izdvojio vreme i dao svoj doprinos našem cilju ukrašavanja grada novim muralima. Njegova posvećenost i umetnički talent su ključni za uspeh ovog projekta,” izjavio je Marko Sibinović iz Outhide-a.

Outhide Festival nastavlja sa misijom unapređenja urbanog prostora kroz umetnost, a ovaj mural je još jedan korak ka stvaranju živog i inspirativnog okruženja za sve građane Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *