“Bašta Balkana” ove godine uz rekordan broj učesnika

Tradicionalna manifestacija „Bašta Balkana“ biće održana 21. i 22. septembra u Velikom Izvoru. Ove godine 12. manifestacija po redu, okupiće više 1.000 takmičara tokom oba dana, a prema najavama organizatora gosti dolaze iz šest država i 19 opština širom Srbije.

Program počinje u subotu, 21. septembra, u 10 sati, takmičenjem u kuvanju sarmi, dok će pola sata kasnije biti otvorena izložba domaće radionosti. U 10 sati i 30 minuta, počeće traktorski defile, a pola sata kasnije takmičenje orača. U 13 časova sledi borba na brvnu, u 14 sati, nadvlačenje konopca, u 15  bacanje bale sena preko prečke, dok će u 16 sati biti organizovano finale u svim disciplinama.

U 17 sati u planu je defile folkloraša, uz zajedničko kolo. Od 18 sati počinje kulturno-umetnički program.

U nedelju, 22. septembra, u 11 sati, biće organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, ali i otvorena izložba domaće radinosti i tradicionalne hrane. U 14 sati počinje trka na 100 metara, sa mlekarskim kantama, a u 16 sati dečiji maskenbal. Za 18 sati predviđen je takmičarski nastup kulturno-umetničkih društava sa teritorije grada Zaječara, dok će od 19 sati i 30 početi izbor lepotice Bašte Balkana.

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara, Sportskim savezom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Veliki Izvor.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *