Prostor za POMAK organizuje predavanje o podcast-u

Sutra od 17 časova Prostor za POMAK ugostiće Minu Stefanović, predstavnicu Protok podcasta koji je pobednik IREX-ovog projekta Strengthening Media. Na meetupu će biti reči o podcastu kao mediju ali i njegovom potencijalu za preduzetnike i freelancere, i o tome kako ljudi mogu da iskoriste audio i video formu da daju vrednost zajednici i povećaju svoju vidljivost kod potencijalnih kupaca i klijenata. Projekat “Održivi mediji” koji IREX sprovodi ima za cilj da podrži nove i održive medije i realizuje se kroz radionice, meetupove u ImpactHub-u, koji su rezultirali hakatonom. Hakaton je inače održan u Beogradu prošlog meseca a Protok je osvoji prvo mesto.

Protok podcast je nastao kao deo grupe entuzijasta iz kompanije HTEC Group i bavi se temama kako tehnologija i biznis utiču na naše društvo i na naše svakodnevne živote. Iza sebe već imaju desetinu epizoda na teme blockchain-a, veštačke inteligenicije, proširene realnosti, prekvalifikacije u IT sektor, ali i kako skalirati biznis i koje su novine za PHP programski jezik. 

Učešće je besplatno, ali zbog ograničenog broja mesta neophodno je da rezervišete svoje mesto popunjavanjem kratkog prijavnog formulara.

Predavač Mina Stefanović je ekonomistkinja zaposlena u kompaniji HTEC Group kroz koju je prošla kroz različite uloge – od regrutacije i HR do pisanja projekata i komunikacije. Deo je i Protok podkast tima, sa kojim zajedno uči, povezuje ljude i priča o tome kako tehnologija i biznis utiču na naše društvo. Protok podkast pobednik je u kategoriji podkasta na Media Jam hakatonu, koji je organizovan u okviru USAID projekta jačanja okruženja za održivost medija.

MeetUp organizuje Timočki Omladinski Centar u okviru projekata Think outside the box, podržanog od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Srbiji. Inače, u Americi podkast je već uveliko mainstream. Kod nas se tek razvija i definitivno predstavlja budućnost. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *