Zaječar domaćin treće trke Kros serije RTS-a

Domaćin ovogodišnje treće trke Kros serije RTS-a, najveće atletske manifestacije u Evropi, je grad Zaječar.

Sedmogodišnji pobednik u organizovanju Krosa RTS-a, sutra će pokušati ponovo da dobije titulu najboljeg. Kros RTS-a ove godine će na zaječarskom Hipodromu sadržati 27 trka, u kojima će učestvovati osnovci, srednjoškolci, ali i deca sa posebnim potrebama iz cele Srbije. Seriju će otvoriti predškolci, u 9 sati i 50 minuta, trčeći stazom dugom 200 metara, a ni ove godine neće izostati trka seniorki “Vera Nikolić”, kao i seniora “Franjo Mihalić”.

Osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević je na konferenciji za novinare, izrazio zahvalnost gradu Zaječaru što je prepoznao da je ova sportska priredba glavni pokazatelj mladima, da treba što više da se bave sportom:

“Verujem da će sedmostruki šampion KROS serije RTS-a, grad Zaječar i sutra učiniti sve da taj laskavi epitet, ponese i osmi put. Zaječar će sutra imati 27 trka jer će biti održana i trka dece sa posebnim potrebama. Verujem da će ona kao i sve druge biti zanimljiva. Siguran sam da će sutra na Kraljevici biti najmanje oko 2.000 trkača. Malopre sam bio u izvidnici staze, vidim da je sve učinjeno da se takmičenje odvija po svim merilima, ne samo naše atletske, već i evropske i svetske federacije. Zahvaljujem se gradskim ocima ovog grada i na tome, ali i na prepoznavanju značaja jedne ovakve sportske manifestacije”, rekao je Kovačević.

Zaječar, kao grad koji neguje tradiciju sporta, i koji je sedam puta bio najbolji organizator, pokazuje da u gradu postoji veliko razumevanje za sport, a gradonačelnik Boško Ničić obećava da će tako biti i u narednom periodu:

“Očekujem da sutra budemo dobri domaćini serije KROS-a RTS-a, i ovo jeste grad sporta. Ono što jeste naš posao je da svake godine budemo bar malo bolji od prethodne godine. Nadam se da moji saradnici, pre svega mislim na one u školama koji treba da brinu o fizičkom razvoju te dece, da će se potruditi i shvatiti koliko je važno da sutra sva deca dođu na KROS, ne zbog cifre, već zbog njih. Znate da je naš san da Zaječar ima Atletski stadion i nadam se da će biti sluha za to, da sadašnji stadion na Kraljevici bude atletski. Deca prvo treba da nauče da trče, pa onda odu na kolektivne sportove. Iduće godine verovatno nećemo imati ovu stazu za KROS, jer će se uveliko graditi fudbalski stadion, ali ćemo srediti druge staze, tu je i „Sunčana staza“. Apelujem na zaposlene u Sportskom savezu i u školama, da dovedu što više dece, da se zajedno sutra družimo“.

Prema rečima Milana Stankovića, pomoćnika gradonačelnika zaduženog za sport, nema mesta sumnji da sutra neće proteći sve kako je i planirano.

“Mi nemamo jačeg brenda u zemlji što se tiče sporta, a mi ovde, u našem gradu poštujemo jednu takvu sportsku manifestaciju i učestvujemo u njenoj organizaciji. Svedoci ste da svake godine dobijemo neko priznanje, neku nagradu. Nadam se da će tako biti i sutra, sve institucije u gradu su uključene u organizaciju, posao je bio podeljen kako treba, i ne vidim razlog da sutra ne funkcioniše sve kako je planirano”, istakao je Stanković.

Završnica Kros serije RTS-a održaće se 26. oktobra u Šapcu, i to će, prema rečima sportskih stručnjaka, ujedno biti i državno prvenstvo.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *