Selena i Lucija – pobednice 37. TIN–a u Donjem Milanovcu (FOTO)

DVE NAJVREDNIJE NAGRADE NA TIN-u 2016. OTIŠLE U RUMUNIJU I HRVATSKU

U prelepom ambijentu na letnjoj pozornici Kapetan Mišinog zdanja u Donjem Milanovcu, završen je 37. Medjunarodni festival dečje i zabavne muzike TIN 2016. Najviše aplauza i najvrednije nagrade – Grand prix festivala osvojile su: čudesna Selena Bobeika iz Rumunije, sa pesmom “Papusa mea, Drakula” kompozitora Radu Mihalaka iz Bukurešta, u dečjoj kategoriji i Lucija Rajnović iz Rijeke u Hrvatskoj, koja je izvela pesmu Roberta Grubišića “Pod deset ključi” u kategoriji zabavne muzike za mlade.

Publiku su osvojile i Jana Crnomarković iz Novog Sada koja je od strane stručnog žirija proglašena za najboljeg solistu u dečjoj kategoriji i Anastasija Tanasić iz Brčkog – BiH u kategoriji zabavne muzike za mlade, koja je prisutnu publiku i žiri ponovo ubedila i zasluženo odnela istu nagradu u starijoj kategoriji.

Stručni žiri nagradio je i kompozitore; u kategoriji dečje muzike prvu nagradu osvojio je naš poznati kompozitor Jovan Adamov za pesmu “Dva rođena brata”, II nagradu Lado Leš iz Novog Sada za pesmu “Tražim te”, a III nagrada nije dodeljena. U kategoriji zabavne muzike za mlade I nagradu osvojio je Lado Leš za pesmu “San”, II nagradu Nenad Stošić iz Niša sa pesmom “Poznat glas” i III nagradu Minja Marković sa kompozicijom “Sara”.

Najbolje aranžmane uradili su Jovan Adamov i Cane Petrov. Sve izvodjače pratio je hor “Devojčice sa Dunava” kojim je dirigovao Nenad Ilijić, direktor ovog festivala. Organizator festivala ove godine bio je Centar za kulturu Donji Milanovac, a generalni sponzor Opština Majdanpek.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *