Kros RTS-a u Zaječaru: Trijumf Lene Maletić u konkurenciji srednjoškolki

U 32 trke kroz cilj je prošlo 1019 trkača, bilans je Krosa RTS -a u Zaječaru,  što je u ukupnom zbiru našem gradu donelo treće mesto iza Leskovca i Požarevca, a ispred Sombora i Bijeljine.

Novopazarka Saima Murić trijumfovala je u konkurenciji seniorki na stazi dugoj 8.000 metara, ispred Milice Tomašević iz beogradske Crvene zvezde i sjajne Zaječarke Ive Maletić.

Kod seniora na 10.000 metara  Šapčanin Nikolaj Gajić osvojio je zlatnu medalju, srebro je pripalo Stefanu Toviloviću iz užičke „Mladosti“, dok je treće mesto zauzeo Damir Avramović iz surčinskog „Jedinstva“. Što se ekipne konkurencije tiče, trijumf je pripao Užičanima, ispred Vranja i Leposavića.

Najviše oduševljenja kod Zaječaraca izazvao je trijumf fenomenalne Lene Maletić, koja je pobedom u trci na 1000 metara u konkurenciji učenica 3. i 4. razreda srednjih škola dokazala svu raskoš svog talenta. Podsećamo, Lena je članica Atletskog kluba „Mladost“ i učenica Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru, a protekle nedelje trijumfovala je i na Međuokružnom školskom takmičenju u „svojoj“ trci na 400 metara u Kruševcu.

Svojih „pet minuta“ na bini dobili su i šampioni Kros serije RTS-a, koji su trijumfovali na svih pet trka ove sezone, poput male Tare Jaćimović, koja je neporažena četiri pune godine.

Sportski savez grada Zaječara je prema rečima osnivača Krosa RTS-a Stevana Kovačevića obavio neverovatan posao i omogućio ponovni uspeh takmičenja, koje je pored najmasovnije atletske manifestacije na Balkanu ovog puta obuhvatilo i Prvenstvo Srbije u krosu.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović zahvalio se direktorima, profesorima, vaspitačima, predškolcima i đacima sa teritorije Školske uprave Zaječar, ali i Crvenom krstu i gradskim javnim preduzećima, što su još jednom osvetlali obraz Zaječara i pokazali da kada svi rade svoj deo posla dobar rezultat ne može da izostane

izvor i foto: Glas sporta

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport, Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *