Zoranovi dani: Miodragu Mikiju Krstoviću “Zoranov brk” (VIDEO)

Poslednje takmičarske večeri Festivala ,,Dani Zorana Radmilovića“ zaječarska publika imala je priliku da pogleda predstavu ,,Udovica živog čoveka“ po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića a u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda.

Ova predstava prikazana je premijerno 8.oktobra u okviru slavlja povodom “Zvezdarinog” 40. rođendana kao 94. premijera od osnivanja ovog pozorišta.Kako otkriva akademik i dramski pisac Dušan Kovačević, ,,Udovica živog čoveka“ progovara o nasilju u porodici, temi koja je, nažalost, decenijama aktuelna kod nas. Komad je pisan dugo, i završen je baš u trenutku da najavi vredan jubilej – četiri decenije postojanja Zvezdara teatra. U ovoj ,,crnoj komediji“ prepleteno je nekoliko priča, a centralna je o nasilju nad ženama i slabijima uopšte.  U ovom komadu nasilje je rešeno nečim jako bitnim, a to je – kada država ne radi svoj posao, onda ljudi preuzimaju ulogu države i vrše egzekuciju. Zapravo, ovaj komad i jeste prepisivanje života i liči na život danas.

Nagradu „Zoranov brk“ za glumačku bravuru  poneo je glumac Miodrag Krstović, koji je u predstavi sjajno oživeo ulogu Voje.

 

Uloge u komadu ,,Udovica živog čoveka“ oživeli su Nela Mihailović, Jelena Đokić, Miodrag Krstović, Sunčica Milanović, Anđelika Simić i Dušan Tomić. Scenografiju je osmislila Vladislava Munić Kanington, kostime Dragica Laušević, a producent je bio Dragiša Ćurguz.

foto: zaječarsko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *