Asocijacija za razvoj održivih zajednica: Proslava jubileja i preseljenje u „TOC HUB“

Panelom „Omladinska politika u službi mladih“ Asocijacija za razvoj održivih zajednica obeležila je 20 godina postojanja.

TOC je udruženje građana koje je 2004. godine osnovala grupa mladih Zaječaraca i Zaječarki koji su hteli nešto da učine za sebe i svoje vršnjake u svom gradu. Tada, TOC je osnovan kao Timočki Omladinski Centar, a ideja tih mladih ljudi i omladinskih radnika, bila je da radi na izgradnji građanskog društva u Srbiji, s posebnim osvrtom na mlade. Od februara 2023. godine, TOC je postao TOC – Asocijacija za razvoj održvih zajednica.

„Prvi projekti su stigli 2007. godine, a tada smo bili u raznim državnim telima, raznim upravnim odborima, inicirali smo i vodili smo proces formiranja i KOMS-a (Krovne organizacije mladih Srbije) i NAPOR-a (Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada). Učestvovali smo u razvoju i drugih mreža, NKD-a (Nacionalna koalicija za decentralizaciju)“, navodi Goran Radisavljević, direktor TOC-a.

Na panelu su učestvovali i: Milica Borjanić – generalna sekretarka KOMS-a; Vukašin Grozdanović – direktor OPENS-a i Danijela Stepanović – programska menadžerka NKD-a.

U godini jubileja, TOC-u je povodom 6. oktobra Dana grada Zaječara, pripala Nagrada grada Zaječara “Nikola Pašić”.

TOC nastavlja svoje delovanje, kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou u izgradnji građanskog društva, a naredne godine će iz “Pomaka” aktivnosti preseliti u „TOC HUB“, koji će biti omladinski resurs centar i koji će davati podršku lokalnim samoupravama u istočnoj Srbiji.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *