Velikani srpske kulture: Milan Caci Mihailović

U okviru pratećeg programa 33. Festivala ,,Dani Zorana Radmilovića”, u ciklusu „Velikani srpske kulture”  predstavljen je portret glumca Milana Cacija Mihailovića.

Milan Caci Mihailović je skoro 55 godina u pozorištu, na sceni, pod reflektorima, u raznim kostimima, pred mikrofonom, pred kamerama. Trenutno igra u sedam uloga u pet pozorišta, među kojima je predstava “Suze su OK”, koja je do sada imala preko 200 izvođenja,  kao i komedija  „Ženski razgovori“ Akademije 28, koja “traje” duže od 40 godina.

„Svakoga dana se bavim svojim poslom. Ili predstava ili neko snimanje. Kultnu emisiju Prvog programa Radio Beograda „Kod dva bela goluba“ vodim 40-ak godina. Tu su i promocije knjiga, otvaranja izložbi, česti humanitarni nastupi. Davno nam je naš divni Muci Draškić govorio kako je u našem poslu važan kontinuitet. Za čas zasijaš, uzletiš, a onda te odjednom nema. Zato treba trčati svoj MARATON“, kaže Milan Caci Mihalović, velikan srpske kulture.

Ovom prilikom predstavljena je i monografija o njegovom životu i radu pod nazivom „Milan Caci Mihailović: Maraton” u izdanju Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“.

Glumice Vesna Čipčić i Aleksandra Anja Josifovski čitale su stihove iz odabranih Cacijevih pesama objavljenih u knjizi.

Direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić rekao je kako je Milan Caci Mihailović u Zaječaru spona sa Radmilovićem i nekadašnjim vremenom. Istakao je da se ponosi time što je Ustanova na čijem je čelu izdala nekoliko Cacijevih knjiga. Da nije Cacija ne bi bilo knjige „Čarobnjak Radmilović“ , ne bi bilo filma „Glumčina“o Zoranu Radmiloviću. Vladimir Đuričić je uručio Milanu Caciju Mihailoviću „Plaketu za izuzetan doprinos kulturi Srbije“ i statuetu Zorana Radmilovića.

foto: zaječarsko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *