Predstavljanje regionalne književne scene u Boru

Narodna biblioteka Bor od 18. do 20. oktobra realizuje program OК/no: pogled u regionalnu književnost, s ciljem da sugrađanima i svojim korisnicima predstavi stvaralaštvo nekoliko autorki čiji su glasovi na inače živoj i dinamičnoj regionalnoj književnoj sceni izrazito samosvojni i inovativni.

Makedonska spisateljica Lidija Dimkovska, koja živi i radi u Ljubljani; Magdalena Blažević, koja nam stiže iz Mostara; Tanja Stupar Trifunović, rođena u Zadru, koja živi i radi u Banjaluci; Lejla Кalamujić iz Sarajeva, hrvatska spisateljica; Olja Savičević Ivančević, Splićanka koja živi i radi u Zagrebu i na Кorčuli i Marijana Čanak iz Subotice,  autorke su čija dela (romani, kratke priče, pripovetke, zbirke pesama i pesama u prozi, drame) ubiru najznačajnije književne nagrade, bilo nacionalne, regionalne ili evropske.

Program obuhvata razgovore s autorkama koji će se odvijati u večernjim satima: u petak, 18. oktobra, od 20 sati, a u subotu i nedelju (19. i 20. oktobra), od 19 sati. Radionice kreativnog pisanja književnice će voditi u subotu i nedelju od 12 sati i javna čitinja u subotu i nedelju, od 17 sati.

Izvor: Narodna biblioteka Bor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *