Evropska nedelja sporta otvorena školskom ligom u fudbalu

Evropska nedelja sporta u Zaječaru otvorena je školskom ligom – turnirom zaječarskih osnovnih škola u malom fudbalu. Priliku da se nadmeću u sali OŠ „Hajduk Veljko“ dobile su seoske škole sa teritorije grada Zaječara, sa izuzetkom domaćina.

Ono što je najvažnije, sve ekipe odigrale su po tri meča, pa je jedna odlična ideja Sportskog saveza grada Zaječara i Zaječarskog saveza za školski sport (ZŠS) realizovana na pravi način. Ostaje samo pitanje iz kog razloga se pozivu sa plaćenim prevozom za sve učenike – takmičare nisu odazvale OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Salaša i OŠ „15. maj“ Mali Jasenovac, pa je na njihovo mesto uskočila domaća ekipa.

Prvo mesto osvojila je ekipa OŠ „Hajduk Veljko“ iz Zvezdana koja je u finalu savladala domaćina sa 2:0. Treće mesto pripalo je Osnovnoj školi „Vladislav Petković Dis“ iz Grljana, sastavljenoj mahom od učenika 6. razreda, koji su se predstavili na sjajan način i zasluženo trijumfovali nad OŠ „Dositej Obradović“ iz Vražogrnca rezultatom 1:0. Isti rezultat je viđen i u meču za 5. mesto, gde su igrači OŠ „Vuk Karadžić“ iz Velikog Izvora slavili protiv OŠ „Jeremija Ilić Jegor“ iz Rgotine.

Učesnike je pozdravio koordinator Evropske nedelje sporta i pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković, a diplome ekipama učesnicima turnira kojim je započeta ovogodišnja Evropska nedelja sporta u Zaječaru dodelio je generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović.

izvor i foto: Glas sporta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *