Doc.dr Mariji Zdravković najviše priznanje grada POČASNI GRAĐANIN

Zvanje Počasni građanin Zaječara ove godine biće dodeljeno doc. dr spec. med. Mariji Zdravković iz Beograda, direktorki KBC „Bežanijska kosa“. Nagrada joj se dodeljuje za rad i dostignuća od posebnog značaja za grad Zaječar u oblasti zdravstva, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Zaječara.

U obrazloženju odluke se, između ostalog, navodi da je dr Zdravković učestvovala u edukaciji zaposlenih na Odeljenju kardiologije ZC Zaječar, kao i u organizaciji Zaječarskog simpozijuma interventne kardiologije ZASINK, a učestvovala je i više puta na Timočkim medicinskim danima.

Posebno je zaslužna za kontinuiranu, stručnu i naučnu saradnju zaječarskih zdravstvenih ustanova sa KBC “Bežanijska kosa” kroz nekoliko velikih i važnih međunarodnih projekata iz oblasti kardiologije, od kojih je najznačajniji ANTHEM projekat. Reč je o svetski poznatom kardiološkom projektu lečenja srčane slabosti sa sedištem u San Francisku, koji je na predlog dr Marije Zdravković rađen u ZC Zaječar. Tako je grad Zaječar dospeo na mapu najvažnijih centara za lečenje srčane slabosti u svetu.

Priznanje će dr Zdravković biti uručeno 6. oktobra na svečanoj akademiji povodom Dana grada Zaječara.

Na svečanosti će biti dodeljena i druga javna priznanja: Oktobarska nagrada, Nagrada grada Zaječara „Nikola Pašić“, Nagrada grada Zaječara „Hajduk Veljko“, Nagrada grada Zaječara „Svetozar Marković“ i Povelje.

foto: Linkedin/Marija Zdravković

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *