Zaječar mesto susreta kreativaca u okviru Međunarodnog inkluzivnog festivala – ART ZONA ZA SVE

Osmi Međunarodni inkluzivni festival – ART ZONA ZA SVE sinoć je otvorio Saša Stefanović, direktor MODSA (Mreže organizacije za decu Srbije). Na početku programa publici se predstavila grupa Muzika nade (Music Art Project iz Beograda), čime je Dečiji centar podržao njihovu kampanju “Budi i ti deo nade”.

Usledila je predstava “Nesrećna Kafina”, Gradskog pozorišta Ruma, dok je Baletski studio “Eureka” iz Skoplja preneo deo magične predstave “Sećanja” koja je premijerno izvedena decembra prošle godine uz 300 balerina. Šostakovičevom Tužnom pesmom na violini osvojila je publiku Vida Matić, učenica V razreda muzičke škole “Stevan Mokranjac”, a na kraju su na opšte oduševljenje svi zaigrali banaćansko i užičko kolo uz učenike IV razreda OŠ “Ljuba Nešić”.

Tokom prvog dana festivala dodeljene su i nagrade na konkursu za strip priču “Šta je ono što nam treba”, koji je raspisao Dečiji centar na temu dečijih prava.

Tokom dana festival se održava u ŠOSO “Jelena Majstorović”, a program će biti nastavljen na Trgu oslobođenja u 19 časova.

Podršku realizaciji festivala pružili su Rekonstrukcija Ženski fond, Ministarstvo kulture, EU u Srbiji, Uni Credit banka i Solarina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *