Dani horske muzike u Negotinu, u subotu počinju 58. Mokranjčevi dani

U Negotinu sutra počinju 58. Mokranjčevi dani. Svečano otvaranje festivala je od 18 časova u Mokranjčevoj rodnoj kući. Nakon polaganja cveća na spomenik Stevanu Stojanovići Mokranjcu sledi pozdravna reč predsednika opštine Vladimira Veličkovića, a potom i beseda operskog pevača Željka Lučića.

Pod dirigentskom palicom Senke Milisavljević, publici će se predstaviti Pevačko društvo Prepodobni Rafailo Banatski iz Zrenjanina zajedno za horovima iz Negotina.

U galeriji Doma kulture u 19 sati biće otvorena izložba skulptura i crteža “Basne o Kušlji”, Nedima Hadži Ahmetovića – Mafe.

Natpevavanje horova počeće u 20 časova a nastupiće Hor Zima (dirigent Varvara Lojko), Hor Kulturnog centra Kikinde Attentide ( prof. dr Biljana Jeremić), Hor mladih Radojica Milosavljević Ica (dirigent Mila Pužić) i Negotinsko pevačko društvo (dirigent Danilo Perković).

Mokranjčevi dani uz bogat prateći program trajaće od 14. do 20. septembra.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *