Hajduk Veljkovi dani 17. avgusta u Lenovcu

52. „Hajduk Veljkovi dani“ – najstarija kulturno sportska manifestacija na teritoriji grada Zaječara, biće organizovana u subotu, 17. avgusta, u Lenovcu – rodnom mestu slavnog srpskog vojvode Veljka Petrovića.

Program će početi polaganjem venca na spomenik Hajduk Veljku u Zaječaru u 8.00 sati. U Hramu Svetog oca Nikolaja u Lenovcu, u 9.00 sati, biće služena Sveta liturgija, a u 10.00 sati, biće položen venac na spomenik Hajduk Veljku u Lenovcu.

Od 12.00 sati, posetioci mogu obići Muzej Hajduk Veljka u Lenovcu. U planu su izbor hajdučke lepotice kao i sportska nadmetanja, a prijava takmičara će biti od 15.00 sati, kod hajdučkog višeboja.

Pre početka kulturno-umetničkog programa i samog defilea učesnika, od 17 sati i 45 minuta, biće promocija knjige „Lenovac“, autora Stevana Veljkovića.

Nakon defilea učesnika, kulturno-umetnički program počeće u 19.00 sati. Učestvovaće KUD-ovi: iz Halova, Grlišta, Grljana, Gamzigrada i Zaječara.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je Grad Zaječar a u realizaciji pored Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, učestvuje Sportski savez Zaječar, Matična biblioteka „Svetozar Marković“ Zaječar, i Mesna zajednica Lenovac.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *