Na VRMDŽA FESTU dokumentarac serijala”Pogledaj oko sebe” Udruženja ZA ČESME

U Vrmdži kod Sokobanje, u podnožju Latin grada, ove subote biće održan 8. Internacionalni festival turističkog i ekološkog dokumentarnog filma „Vrmdža festˮ.

Projekcije filmova su na otvorenom, a publika će moći da vidi najbolja ostvarenja iz takmičarskog dela festivala. Ove godine prijavljeno je čak 60 filmova od 42 autora iz zemlje i regiona.

U selekciji festivala je i istraživački dokumentrac iz dva dela “Život i smrt zlatonosne reke” – “Jeftina pravda”, rađen u produkciji Udruženja ZA ČESME u okviru serijala “Pogledaj oko sebe”, koji je finansirala EU kroz projekat “Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini”. Izvršnu produkciju potpisuje ZA MEDIA, urednik je Dušan Vovodić, a autorke Suzana Stamenković i Darinka Mihajlović. Snimatelji su Dejan Todorović, Dragan Lazarević, Davor Pujić i David Todorović, montažer Ivan Čikarić, narator Ana Vojvodić.

Podsetimo, dokumentarac je u okviru GREEN WEEK-a EU prikazan sredinom juna ove godine u Nišu i objavljen na sajtu Delegacije Evropske unije u Srbiji https://europa.rs/zivot-i-smrt-zlatonosne-reke/

Organizator festivala je Lokalna akciona grupa Lag Rtanj, privatno-javno akciono partnerstvo koje pokriva teritoriju opština Sokobanja i Boljevac, a partner festivala je Forum Artistikum. Logistička podrška festivalu je Mesna zajednica Vrmdža i Kulturni centar Sokobanja, a pokrovitelj Opština Sokobanja.

foto: fb Vrmdža fest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *