Konstituisan novi saziv Skupštine opštine Boljevac

Novi saziv lokalnog parlamenta opštine Boljevac, na konstitutivnoj sednici, za predsednika Skupštine opštine izabrao je Zorana Jovića, člana Socijalističke partije Srbije, koja je bila deo široke koalicione liste Aleksandar Vučić – Boljevac sutra. Funkciju zamenika predsednika Skupštine u narednom četvorogodišnjem mandatu, obavljaće Dragan Praštalo, član SNS-a. Od ukupno 25 odbornika, sednici je prisustvovalo dvadeset troje, kojima su verifikovani mandati pre izbora najviših skupštinskih funkcionera.

Odbornički kandidati sa opozicionih lista „Alternativa za Boljevac“ i „Pobeda za Boljevac advokat Jasmina Srećković Narodna stranka“, nisu glasali za verifikaciju mandata, ali će zahvaljujući glasovima većine, legitimno predstavljati građane koji su im na izborima ukazali poverenje. Predsednik opštine, njegov zamenik i članovi Opštinskog veća, biće izabrani na narednoj sednici Skupštine, a krajnji rok za izbor je 11. avgust.

Slađan Đimiš, diplomirani inženjer poljoprivrede kandidat je za predsednika Opštine Boljevac, kao prvi na pobedničkoj listi  „Aleksandar Vučić – Boljevac sutra“.

preuzeto: RTV Bor

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *