Upis 2024: Čekaju se konačni rezultati raspodele po školama i profilima

Upisna groznica još traje. Ključni dan za buduće srednjoškolce biće utorak, 2. jul jer će tada do 8 sati ujutru biti objavljeni konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama.

Takođe 2. jula, biće objavljena i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Učenici će istog dana od osam ujutru do tri sata posle podne moći da popune i predaju liste opredeljenja za drugi upisni krug, što se može uraditi elektronskim putem ili neposredno u školi. Naime, od 2. do 6. jula, od osam ujutru do tri sata posle podne omogućeno je podnošenje prijava za upis učenika u srednje škole elektronskim putem, nakon prvog i drugog upisnog kruga.

Za one koji više vole tradicionalni pristup, 2. i 3. jula isto od osam ujutru do tri sata posle podne, moguće je podnošenje prijava za prvi upisni krug neposredno u školama, osim za upis u muzičke i baletske škole.

Već u sredu, 3. jula će do ponoći biti objavljen konačni raspored učenika po školama za drugi upisni krug.

U četvrtak, 4. jula biće objavljena preostala slobodna mesta nakon drugog upisnog kruga, do osam sati ujutru. Istog dana, od osam ujutru do tri sata posle podne učenici će imati priliku da podnesu prijave za upis u srednje škole za drugi upisni krug neposredno u školama, osim za upis u muzičke i baletske škole.

Evo i kalendara upisnih aktivnosti:

2. jul: objavljivanje raspodele đaka po školama
2. jul: objavljivanje slobodnih mesta za drugi krug
2 -3. jul: podnošenje prijave za upis učenika u srednje škole za prvi upisni krug
4. jul: objavljivanje preostalih slobodnih mesta posle drugog upisnog kruga
4. jul: podnošenje prijave za upis učenika u srednje škole za drugi upisni krug

U zaječarskim srednjim školama ima mesta za 552 đaka prvog razreda.

Planom upisa predviđen je upis 104 učenika u prvi razred zaječarske Gimnazije, Medicinska škola otvara vrata za 140 učenika prvog razreda, dok u Tehničkoj školi ima mesta za 168 svršenih osmaka. Ekonomsko-trgovinska škola upisuje ukupno 140 učenika i to 84 u četvrogodišnje obrazovne profile i 56 na trogodišnje.

U okviru ove upisne kvote, od 552 prvaka, predviđeno je i školovanje 12 učenika po dualnom modelu obrazovanja.

 

 

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *