Glumica Vanja Ejdus dobitnica Nagrade Zoran Radmilović

Glumica Vanja Ejdus osvojila je Nagradu Zoran Radmilović za glumačku bravuru za tumačenje Elizabete Medaković u predstavi „Očevi i oci”, na 69. Sterijinom pozorju u Novom Sadu. Vanji će nagrada biti uručena u oktobru u Zaječaru, na 33. Danima Zorana Radmilovića.

Podsetimo, predstavu „Očevi i oci” prema istoimenom romanu Slobodana Selenića, festivalska publika u Zaječaru videla je jesenas na Zoranovim danima.

Zanimljivo je i da je tada novoustanovljena nagrada za najbolju režiju pripala reditelju Veljku Mićunoviću upravo za ovu  predstavu Narodnog pozorišta iz Beograda.

Inače, Vanja Ejdus je pre dve godine na festivalu Zoranu u čast dobila najpre “Zoran brk” za ulogu Aleksije Rajčić za naslovnu rolu u predstavi „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“, po tekstu Đorđa Кostića, u režiji Juga Đorđevića i koprodukciji Narodnog pozorišta Beograd, Sterijinog pozorja Novi Sad i Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture, da bi u završnici festivala dobila i nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 31. Danima Zorana Radmilovića.

foto: zaječarsko pozorište/Željko Jovanović

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *