Šesti Festival malih pozorišnih formi u Zaječaru

U zaječarskom pozorištu danas počinje šesti Festival malih pozorišnih formi koji će trajati do 21. novembra. Biće izvedeno sedam vrhunskih monodrama i duodrama iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore, koje su nagrađene na nekom od pozorišnih festivala.

Festival će 15. novembra u 19 časova otvoriti predstava JUK Herceg festa i Hercegnovskog pozorišta iz Crne Gore, „Uspomene Sare Bernar”, u izvođenju Tanje Bošković i Dejana Đonovića. Naredne večeri biće izvedena duo drama iz Severne Makedonije „Za nas počinje život“, u kojoj igraju Biljana Dragičević Projkovski i Nino Levi.

U nastavku Festivala na repertoaru su sledeće predstave: monodrama „Nana“, u kojoj igra Milena Božić, „Beskompromisni stand up” Semira Gicića, duo drama Prvog prigradskog pozorišta-Puls teatra iz Lazarevca „E ne dam, bre!” u izvođenju Aleksandra Karića i Maje Sofronijević, monodrama Kulturnog centra Čukarica iz Beograda, „Ulica crvenih venjera” u izvođenju Marije Masal i monodrama “Milunka” u izvođenju Vesne Stanković.

Cena kompleta karata za sedam predstava je 2000,00 dinara, a cena pojedinačne karte je 500 dinara.

U okviru 6. Festivala malih pozorišnih formi predviđen je i kvalitetan, besplatan prateći program, koji će najvećim delom biti organizovan u Pozorišnom muzeju. Već danas u 13 sati predviđeno je otvaranje izložbe „Nušić viđen
očima karikaturiste Zorana Tovirca“. Izložbu otvara Nebojša Nušić, potomak čuvenog srpskog komediografa i upravnik „Nušić“ fondacije. Predviđeno je i svečano otkrivanje biste Ivana Bekjareva, inicijatora Festivala malih pozorišnih formi.

Večeras u 18.30, u foajeu Pozorišta biće predstavljena fondacija „Nušić“ i otvorena izložba „Sva lica srpskog diplomate Nušića“. Predviđeno je takođe potpisivanje Protokola o saradnji između Fondacije „Nušić“ i Narodnog pozorišta Timočke Кrajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“.

U četvrtak, 16. novembra u 12 časova, u Pozorišnom muzeju biće predstavljen portret Gorana Bjelanovića, reditelja i direktora Crnogorske kinoteke. U 18, u Galeriji Pozorišnog muzeja sledi otvaranje izložbe „Između prirode i
čoveka“ primenjenih umetnika Jovane Stančić i Đorđa Simića.

U petak, u 12, takođe u Pozorišnom muzeju na programu su Izložba i monodrama „Nadežda Petrović – život kao ljubav na delu“. Кroz izložbu akademskog slikara Dušanke Botunjac vodi glumica Marija Stanković. Autor monodrame je profesorka Vesna Stanković.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *