Nenad Jezdić najbolji glumac 32. Dana Zorana Radmilovića, najbolja predstava po oceni publike “Razvojni put Bore šnajdera”

Sinoć je u zaječarskom pozorištu završen takmičarski deo 32. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“.

Stručni žiri Festivala u sastavu: dr Miroslav Radonjić, predsednik, dr Duško LJuština, član i Nenad Novaković, član, većinom glasova doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Nenadu Jezdiću za ulogu Bore šnajdera u predstavi „Razvojni put Bore šnajdera“, po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Uzimajući u obzir visok umetnički nivo selekcije, ideju i misiju Festivala, kao i činjenicu da će 32. „Dani Zorana Radmilovića“ ostati upamćeni po nekoliko briljantnih uloga, žiri je doneo odluku da Specijalnu nagradu za glumačko ostvarenje dodeli Ozrenu Grabariću za ulogu Mefista u Geteovom (Pra)Faustu, dramatizacija Fedor Šili, režija Boris Liješević, Beogradsko dramsko pozorište.

Žiri u istom sastavu doneo je jednoglasnu odluku da Nagradu za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ dodeli predstavi „Dekameron “, Đovanija Bokača, u dramatizaciji Stevana Koprivice i režiji Dejana Projkovskog, koprodukcija JU Gradsko pozorište Podgorica, Kulturni centar Bar – Festival barski ljetopis (Crna Gora) i Narodno pozorište Niš (Srbija).

Nagradu publike, prosečnom ocenom 9,63 osvojila je predstava „Razvojni put Bore šnajdera“, po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.
Novinarski žiri koji je radio u sastavu: Tatjana Nježić („Blic“), Olivera Milošević (RTS) i Borka Golubović Trebješanin („Politika“) doneo je odluku da nagradu za najboljeg mladog glumca na 32. Danima Zorana Radmilovića dodeli glumici Ivi Ilinčić za ulogu Margarete u predstavi (Pra)Faust Beogradskog dramskog pozorišta.

Žiri u istom sastavu je doneo odluku da Nagradu za najbolju režiju na 32. Danima Zorana Radmilovića dodeli reditelju Veljku Mićunoviću za predstavu “Očevi i oci” Narodnog pozorišta iz Beograda. Ovo je novoustanovljena nagrada „Zoranovih dana“.

Nagrade će biti svečano uručene večeras, 24. oktobra u 20 sati, a u čast nagrađenih biće izvedena predstava zaječarskog teatra „Čehovljeva soba, sezona prva“ A. P. Čehova, u dramatizaciji Une Đelošević i Nikole Zavišića koji je i režirao predstavu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *