13. Festival pozorišta za decu „ZajeČAR“ od 19. do 23. aprila

13. Festival pozorišta za decu „ZajeČAR“, biće održan od 19. do 23. aprila. Publika će videti šest najboljih predstava za decu iz ovogodišnje produkcije profesionalnih pozorišta Srbije.

Prvog dana festival, u sredu 19. aprila, biće odigrana predstava Narodnog pozorišta Leskovac “Razmaženi princ”. U četvrtak 20. aprila, na programu je predstava Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac “Srebrni car”.
Trećeg festivalskog dana, 21. aprila, publika će imati priliku da pogleda predstavu Pozorišta lutaka Niš “Nedostajanje”, u subotu 22. aprila, biti odigrana predstava pozorišta “Bora Stanković” Vranje “Pinokio”, dok će poslednjeg festivalskog dana biti odigrane dve predstave. Najpre će u 12 sati biti izvedena predstava Udruženja Beo Tim Beograd “Veliki svet male Zoe”, dok će u večernjem terminu, u čast nagrađenih, biti izvedena opera za decu “Crvenkapa”, zajednički projekat Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i Doma kulture „Stevan Mokranjac“ iz Negotina.

Sve večernje predstave počinju u 19 sati.

Cena kompleta karata je 1.000 dinara i mogu se rezervisati na biletarnici Pozorišta.

U pratećem programu Festivala, u petak 21. aprila u 13 sati, u Pozorišnom muzeju, predviđen je susret sa piscem Milošem Petkovićem iz Niša. Program će voditi Marija Simonović i Miloš Petković.

Ulaz za ovaj program je besplatan.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *