Kovid u Zaječaru: Aktivno obolelih 307, na bolničkom lečenju je 75 pacijenata

U poslednjih 48 sati, obrađeno je 212 uzoraka iz Zaječara, od čega je 58 pozitivnih osoba na korona virus (27% od broja obrađenih rezultata). Preminuo je jedan pacijent.

Među novozaraženima, 27 osobа је ženskog, a 31 muškog pola, starosti od 6 do 78 godina. Obavljeno je i 12 kontrolnih testiranja i samo jedna osoba je i dalje pozitivna na virus. Tokom jučerašnjeg dana testirano je 49 osoba, od kojih 21 u komercijalne svrhe. Od početka epidemije obrađeno je ukupno 18.168 uzoraka, dok rezultate čeka još 91 ranije testirana osoba.

U zaječarskoj bolnici od infekcije virusom ukupno se leči 75 pacijenata na tri kovid odeljenja, a 36 je na kiseoničkoj potpori. Na žalost, juče je na Odeljenju infektologije jedna osoba preminula od posledica infekcije virusom covid-19. Juče je jedna osoba transportovana u KC Niš.

Do sada je zaražavanje virusom covid-19 u Zaječaru potvrđeno kod 4.062 osobe, od kojih 3.755 lica više nema znakova infekcije na testiranju.

Do sada je 19.000 osoba u Zaječaru primilo prvu i drugu dozu neke od četiri dostupne vakcine, od toga deset i po hiljada prvu dozu, a 8.343 je revakcinisano.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *